ثبت گنبدنمکي بوشهر در راستاي حفظ معدن علمي زمين شناسان

به گزارش ميراث آريا(chtn) کارشناس ثبت آثار ميراث طبيعي استان بوشهر در کميته تخصصي ميراث طبيعي گزارش اجمالي از پرونده ثبتي اثر طبيعي گنبد نمکي دشتي استـان بوشهر ارائه کرد.

سودابه معموري قدمت گنبد نمکي را 450ميليون سال متعلق به دوره پرکامبرين معرفي کرد و گفت: اين اثر طبيعي در استان بوشهر، شهرستان دشتي، شهر کاکي در روستاي گنخک شيخ‌ها واقع شده است.

وي طول اين اثر طبيعي را 12 کيلومتر و عرض چهارکيلومتر با ارتفاع يک هزار و 420 متر و وسعت سه هزارو 666 هکتار توصيف کرد و گفت: شيب عمومي منطقه40 تا80درصد است.

اين کارشناس ازجمله گونه با ارزش گياهي و جانوري موجود در عرصه اثر به کنار،اشک،خارشتور ،درمنه، گون، بز و روباه، شغال و کفتار و تعدادي از پرندگان چون کبک ،تيهو، پرستوها،چکاوک‌ها،گنجشک‌ها اشاره کرد.

وي آثار مخرب باقي مانده از فعاليت معدن سنگ در سال هاي گذشته، شکار بيش از حد برخي از گونه هاي جانوري و کم شدن شمار آنان و تخريب جاذبه‌هاي طبيعي منطقه توسط گردشگران و برداشت از قنديل‌هاي نمکي را از جمله عوامل منفي تاثيرگذار در اين منطقه عنوان کرد.

معموري چشم اندازهاي زيباي زمين شناسي چون يخچال ها و آبشار نمکي، غارهاي نمکي، قنديل نمکي، چشمه‌هاي نمکي و تنوع رنگي نمک‌هاي گنبد و وجود دره‌هاي نمکي با اشکال رسوبي متعدد و گل کلمي را از موارد توجيه حفاظتي و قابليت هاي اين اثر طبيعي برشمرد.

به گفته اين کارشناس، اين منطقه داراي اهميت اکولوژيکي از لحاظ اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مي‌تواند به عنوان يکي از منابع اکوتوريسمي، منبع درآمدي براي سازمان و دولت باشد.

معموري نقاط مثبت گردشگري اين اثر را ايجاد کمپ حفاظتي، راه‌هاي مشخص و معين کردن مسير بازديد و تبديل منطقه بعنوان ژئوپارک براي آشنايي دانشجويان رشته هاي علوم زمين و جغرافيا دانست و گفت: اين غارهاي نمکي به دليل ارزش درماني به عنوان توريسم درماني استفاده شده و به دليل وجود برخي از املاح درون آب و هواي منطقه نيز مي‌تواند درمان برخي از بيماري‌ها باشد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389102924